Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'limp mode'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Welcome to AlfaDriver
    • Newbie Zone
    • Announcements
    • The House of Commons
  • Car Chat
    • Alfa Romeo Chat
    • Other Car Chat
    • Motorsport Chat
    • Car Insurance
  • The Tech Zone
    • Guides & How to's
    • General Tech Help
    • MOT Help
    • Engine Help
    • Suspension/Brake Help
    • Bodywork/Detailing Help
    • Electronics/I.C.E Help
    • Manual Gearbox Help
    • Selespeed/Automatic Gearbox Help
    • Tuning & Modifying
  • Events
    • National
    • South West
    • London & South East
    • East Anglia
    • MIdlands
    • Wales
    • Yorkshire & Humber
    • North West
    • North East
    • Scotland
  • Market Square
    • Cars For Sale/Wanted
    • Parts For Sale/Wanted
    • Non-car parts for sale/swap/wanted

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


What car do you drive?


Location

Found 1 result

  1. Saabretooth

    P0220 P1221 Limp Mode

    Back in this forum after years of trouble free motoring.Friend of mine has got this issue of car going into limp mode with P0220 and P1221 error codes. Headlights off. Limp mode guaranteed to come on after a while. Always after stationary, i.e. Low rpm around 700-800rpm. In the morning or sometimes even at cold start, while driving in the car park. BUT!!!! Immediately gone when he switched on the headlights!and then... Limp mode will return after 10- 20 mins even with lights on. He'll have to switch it off and on to reset the error to drive it without limp mode. So short of replacing the entire headlight assembly, what can he do? The throttle position sensors...etc has been cleaned and replaced and etc... and there was, the U1600 error code comes up. A couple of workshops have tried to solve it but are not successful. One of them suggests the throttle body (due to the P0220 and P1221 codes), while another says its the ECU due to the U1600 error (not all the time). Any thing that makes sense that we could troubleshoot with? Cheers!
×